Redactie ABM Financial News - Maandag 27 februari 2017, 14:52 uur

Wall Street koerst af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren circa een half uur voor opening tot 0,1 procent in het rood.

"De markt laat duidelijke tekenen van nervositeit zien bij de start van de handelsweek", aldus marktanalist Mati Greenspan van eToro. "Op dit moment zet iedereen zich schrap voor het bezoek van Trump aan het Congres op dinsdag. Trump is het type leider die zijn omgeving onder controle wil hebben en zelden spreekt op plaatsen waar hij niet de volledige controle heeft", voegde hij toe. "Het zal zeer interessant en zelfs meer dan een beetje beangstigend zijn om te zien hoe hij zich staande zal houden voor het Amerikaanse Congres. Velen verwachten meer inzicht te krijgen in de wijze waarop Trump de begroting gaat vormgeven en wat zijn visie is voor de toekomst van de Amerikaanse economie, maar zoals alles met Trump, is nooit duidelijk wat hij gaat doen en zeggen", aldus Greenspan.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een tweetal macro-publicaties geagendeerd. Voorbeurs werd bekend dat de orders duurzame goederen in de Verenigde Staten in januari met 1,8 procent zijn gestegen.

Later op de dag staan de aanstaande woningverkopen in januari in de Verenigde Staten geagendeerd.

Olie noteerde maandag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 1,1 procent op 54,56 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,1 procent duurder werd op 56,62 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0585. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0568 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0561 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Veilinghuis Sotheby's rapporteerde voorbeurs over het vierde kwartaal een nettowinst van 65,5 miljoen dollar, ofwel 1,20 dollar per aandeel, op een omzet van 19,4 miljoen dollar. Het concern presteerde daarmee beter dan verwacht. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent hoger.

Hertz Global publiceert nabeurs zijn resultaten. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent lager.

La Jolla Pharmaceutical steeg 31,6 procent, nadat de farmaceut maandag positieve resultaten publiceerde van een fase 3 onderzoek omtrent de behandeling van hypotensie.

Berkshire Hathaway noteerde voorbeurs vlak, nadat het concern over het vierde kwartaal een stijging van de nettowinst rapporteerde van 15 procent.

Lions Gate Entertainment noteerde 0,3 procent lager, nadat de filmmaatschappij een aantal Oscars won voor de film "La La Land".

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent hoger op 2.367,34 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 20.821,76 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent op 5.845,31 punten.

Leren beleggen

Live koersen