Redactie ABM Financial News - Maandag 20 februari 2017, 15:10 uur

Wall Street houdt de deuren maandag gesloten vanwege de viering van President's Day. Vrijdag kwamen er nog nieuwe records op de borden na een week die vooral in het teken stond van de verklaring van de voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen, voor het Amerikaanse Congres, waarin ze benadrukte dat een volgende renteverhoging spoedig kan plaats vinden.

Komende week kunnen beleggers zich richten op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed, maar ook een aantal inkoopmanagersindexen en cijfers over de huizenmarkt.

"De Amerikaanse futures lijken een positieve start van Wall Street op dinsdag in te prijzen", volgens Jamieson Blake van ADS Securities. Dinsdag zal de meeste aandacht volgens hem uitgaan naar inkoopmanagersindexen over de Amerikaanse industrie en dienstensector. Volgens de marktvorser gaat de markt uit van stijgingen voor beide indexen. "Dit duidt erop dat het sentiment richting de economie positief blijft", aldus Blake.

Naast macro-economische publicaties kunnen beleggers in New York deze week ook kijken naar cijferpublicaties van retailers als Wal-Mart en Home Depot, maar ook Tesla Motors, HP Inc en Hewlett Packard Enterprises.

Olie werd maandag duurder. De april-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,3 procent op 53,94 dollar.

De euro was vanmiddag 1,0619 dollar waard. Maandagochtend verhandelde het muntpaar op 1,0616.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten, na een stijging in het laatste half uur. De S&P 500 eindigde 0,2 procent hoger op 2.351,15 punten, terwijl de Dow Jones index vlak sloot op 20.624,05 punten en de Nasdaq 0,4 procent steeg naar 5.838,58 punten.

Leren beleggen

Live koersen