Redactie ABM Financial News - Dinsdag 21 februari 2017, 16:19 uur

Verizon Communications en Yahoo hebben een herzien overnameakkoord gesloten waarmee het prijskaartje dat telecombedrijf Verizon betaalt voor het internetbedrijf 350 miljoen dollar lager uit komt. Dit maakten de twee partijen dinsdagmiddag bekend.

Vorige zomer werd bekend dat Verizon zo'n 4,8 miljard dollar over zou hebben voor de kernactiviteiten van Yahoo. Vervolgens kwam er een groot hackschandaal aan het licht bij het internetconcern, waardoor de deal op de tocht kwam te staan. In 2014 werd Yahoo gehackt, waarbij de namen en wachtwoorden van 500 miljoen mailboxen waren ontfutseld.

"We zijn altijd van mening geweest dat deze overname vanuit strategisch oogpunt logisch is", zei Marni Walden, directeur Product Innovation and New Businesses bij Verizon, dinsdag in een verklaring. Zij verwacht dat de deal in het tweede kwartaal rond komt.

De transactiesom komt door de verlaging uit op krap 4,5 miljard dollar.

Als onderdeel van de herziene overeenkomst worden eventuele verliezen vanwege het hackschandaal niet meegenomen in de bepaling of aan de voorwaarden van de overname is voldaan en of er een materieel negatief effect is op de overgenomen activiteiten. Daarnaast delen de twee bedrijven de eventuele juridische kosten die voortvloeien uit het schandaal.

Het aandeel Yahoo steeg dinsdagmiddag kort na de openingsbel op Wall Street 0,8 procent, terwijl Verizon 0,6 procent hoger noteerde.

Leren beleggen

Live koersen