Redactie ABM Financial News - Maandag 27 februari 2017, 20:38 uur

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten. Beleggers kijken uit naar macrocijfers.


Beleggers zullen deze week vooral letten op woensdag, met het wekelijkse olievoorradenrapport en de inkoopmanagersindex van de Chinese industrie.

Vrijdag bleek uit cijfers van de Amerikaanse oliedienstverlener Baker Hughes al dat het aantal actieve Amerikaanse olieplatformen afgelopen week met 5 steeg tot 602.

De Amerikaanse olieproductie ligt bijna op het hoogste niveau in een jaar tijd, terwijl oliekartel OPEC samen met een aantal niet-leden waaronder Rusland tegelijkertijd de productie juist terug probeert te schroeven.

"Hoewel de huidige Amerikaanse groei de plannen van de OPEC nog niet in de war schopt, zien Amerikaanse producenten van schaliegas wel kans om weer in de markt te springen om de hogere prijzen [voor olie] te verzilveren", aldus Stuart Ive van OM Financial. Ook marktstrateeg Michael McCarthy van CMC Markets noemde de hogere productie van Amerikaanse producenten "nauwelijks een verrassing" gelet op de hogere prijzen.

De april-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,06 dollar hoger, of 0,1 procent, op 54,05 dollar.

Leren beleggen

Live koersen