Redactie ABM Financial News - Maandag 20 februari 2017, 16:11 uur

Kendrion heeft in het afgelopen jaar een licht hoger bedrijfsresultaat behaald op een vrijwel gelijk gebleven omzet. Dit verwachten analisten geraadpleegd door ABM Financial News in aanloop naar de cijfers van de specialist in elektromagneten.

Kendrion behaalde in 2016 op een omzet van 442,1 miljoen euro een bedrijfsresultaat (EBITA) van 25,8 miljoen euro. Analist Guido Nunes van Kepler Cheuvreux verwacht een stijging van het bedrijfsresultaat naar 28,5 miljoen euro, terwijl analist Tijs Hollestelle van ING iets minder positief is en uitgaat van 26,2 miljoen euro.

Beide analisten verwachten niet dat de omzet veel zal afwijken. ING heeft 444 miljoen euro ingeraamd en Kepler zit op 445 miljoen euro.

Nunes begon in januari met het volgen van Kendrion en schreef in zijn eerste rapport er van uit te gaan dat Kendrion vorig jaar een groeivertraging heeft ondergaan.

Hollestelle denkt dat Kendrion hetzelfde dividend zal uitkeren als over 2015 van 0,78 euro.

Outlook
Kendrion heeft bij de resultaten over het derde kwartaal gezegd te verwachten dat in de resterende maanden van het jaar de marktomstandigheden voor onderdeel Commercial Vehicles uitdagend zullen blijven, maar verwacht ook dat de opwaartse trend in Passenger Cars doorzet. "De trends die we in de eerste negen maanden hebben gezien, zullen waarschijnlijk doorzetten in het vierde kwartaal", zei bestuursvoorzitter Joep van Beurden.

Van Beurden was positiever gesteld over de lange termijn doelstellingen. Kendrion wil in de jaren tot en met 2018 een jaarlijkse gemiddelde autonome omzetgroei van 5 procent behalen en mikt voor eind 2018 op een EBITA marge van 10 procent. Hollestelle denkt dat Kendrion goed op koers ligt om de EBITA doelstelling te behalen en hij benadrukt dat dit belangrijk is. Nunes daarentegen ziet de EBITA eind 2018 uitkomen op 9,4 procent, wat onder de doelstelling komt.

Kendrion maakt woensdag voorbeurs resultaten bekend.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Kendrion vlak op 27,34 euro.

Leren beleggen

Live koersen