Redactie ABM Financial News - Maandag 27 februari 2017, 16:16 uur

Jonge beleggers zijn vooral gevoelig voor zogeheten 'hippe' aandelen. Dit bleek dinsdag uit een onderzoek van BinckBank.

BinckBank verrichtte onderzoek onder circa tachtigduizend actieve beleggingsportefeuilles van jonge,maar ook oudere beleggers, waarbij de eerste groep onder de dertig jaar valt.

Tussen deze twee groepen bestaan verschillen, maar ook overeenkomsten, zoals de belangstelling van de jonge groep voor het aandeel Shell, dat bij beide groepen veruit het meeste gekozen aandeel is.

De Nederlandse belegger is gemiddeld ruim 54 jaar. Bij BinckBank is dat circa 50 jaar, terwijl bij de broker iets meer dan 10 procent onder de 30 jaar is.

Onder deze leeftijdsgroep van beleggers bij BinckBank zijn aandelen als GoPro, Tesla, Nike. Netflix, Starbucks en Facebook duidelijk populairder dan onder de 50+ groep.

De overeenkomst tussen de twee categorieën wordt bepaald door een gelijke mate aan home-buying, aankoop van grote traditionele bedrijven als Shell, ING, Unilever, ArcelorMittal en Ahodl Delhaize, alle vijf AEX-componenten.

Leren beleggen

Live koersen