Redactie ABM Financial News - Maandag 6 februari 2017, 19:04 uur

Het herstel van de economie in de eurozone neemt in sterke mate toe, maar de Europese economie heeft nog steeds stimulering vanuit de Europese Centrale Bank nodig. Dit stelde voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank maandag tegenover het Europese Parlement.

Volgens Draghi is de ECB bereid om het huidige opkoopprogramma te verlengen of te vergroten als de inflatieverwachtingen minder gunstig worden of de financiële ontwikkelingen niet in lijn lopen met het inflatiedoelstellingen van de Europese Centrale Bank.

Over de onderliggende inflatie sprak Draghi van een "zeer ingetogen" beweging, die naar verwachting slechts geleidelijk aan zal trekken. "Een gebrek aan momentum", aldus Draghi.

Daarbij merkte de voorzitter evenwel op dat de arbeidsmarkt nog steeds niet volledig is hersteld en dat zwakke ontwikkelingen in productiviteit op de loongroei drukken.

Kort na de speech van Draghi werd de euro/dollar verhandeld op 1,0730. Aan het begin van de handelsdag noteerde het muntpaar nog op 1,0717.

Leren beleggen

Live koersen