Redactie ABM Financial News - Vrijdag 24 februari 2017, 13:08 uur

De dollar staat van donderdag op vrijdag onder druk met nog altijd geen al te grote duidelijkheid over een renteverhoging in maart in de Verenigde Staten.

"De notulen van de Federal Reserve boden nog niet die duidelijkheid die nodig is om vrijwel voetstoots aan te nemen dat de Federal Reserve de rente in maart verhoogt" , aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank.

Jongbloed wees vrijdag op een duidelijk gedaald percentage waarnemers die voor half maart nog rekening houdt met een renteverhoging. "Een en ander zal afhangen van de arbeidsdata over februari en die komen pas over twee weken", aldus Jongbloed.

De valutahandelaar kijkt uit naar dinsdag, wanneer de Amerikaanse president het Congres toespreekt. "Dan kan ook duidelijk worden hoeveel belasting bedrijven gaan betalen als ze hun buitenlandse winsten naar de Verenigde Staten terug willen halen. Als dat een meevaller impliceert kan dat nog de nodige vraag naar dollars met zich meebrengen", aldus Jongbloed.

De euro noteerde vrijdag op 1,0580 dollar en op 0,8437 Britse pond. De dollar noteerde op 112,67 yen.

De valuta van Australië en Nieuw-Zeeland noteerden hoger. De oplopende prijzen voor grondstoffen biedt deze valuta volgens Jongbloed steun.

De Australische dollar noteerde vrijdag op 0,7710 Amerikaanse dollar tegen 0,7687 dollar een etmaal eerder. De Nieuw-Zeelandse dollar op 0,7230 Amerikaanse dollar tegen 0,792 dollar donderdagochtend.

Leren beleggen

Live koersen