Redactie ABM Financial News - Vrijdag 3 februari 2017, 18:16 uur

Deutsche Bank is van plan wereldwijd bij de divisies aandelen en vastrentende waarden respectievelijk 17 en 6 procent van de banen te schrappen. Dit schreef The Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen bekend met de situatie.

De betrokken werknemers zullen volgens de bronnen volgende week geïnformeerd worden.\

De bezuinigingen, waarvan de details niet zijn vermeld, zijn gericht op het in lijn brengen van het aantal werknemers van de handelsdivisie met het kleinere aanbod aan producten, meldden de bronnen.

De reductie van 17 en 6 procent van het personeelsbestand van de aandelendivisie en afdeling vastrentende waarden en de daarmee gepaard gaande bezuinigingen worden naar verwachting volgende week aangekondigd en zou mogelijk lager kunnen uitvallen, aangezien de bank er rekening mee houdt dat een aantal medewerkers vrijwillig zullen vertrekken.

Op basis van het huidige personeelsbestand zou de personeelsreductie meer dan 200 personen kunnen raken bij de divisie aandelen en 100 werknemers bij de divisie vastrentende waarden, met inbegrip van handelaren, verkopers en specialisten, aldus één van de bronnen.

Een woordvoerder van de bank weigerde commentaar te geven.

CEO Hohn Cryan meldde eerder circa 9.000 medewerkers te moeten ontslaan, als onderdeel van het plan om de kosten te verminderen en zich terug te trekken uit onderdelen die te duur zijn geworden onder de strengere regelgeving. De meest recente aangekondigde ontslagen zijn onderdeel van deze grotere reductie van het personeelsbestand.

Het aandeel Deutsche Bank steeg vrijdag in Frankfurt 1,2 procent op 18,40 euro.

Leren beleggen

Live koersen