Redactie ABM Financial News - Vrijdag 13 januari 2017, 13:19 uur

Theodoor Gilissen Bankiers heeft zijn koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 21,00 naar 25,00 euro, met handhaving van het Aanbevolen-advies, nu de verzekeraar de verlaging van het staatsbelang heeft aangegrepen om aandelen in te kopen. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Amsterdamse broker.

Analist Joost van Beek noemde de aandeleninkoop een ideale mogelijkheid om de stevige financiële positie en kasstroom rendabel aan te wenden. Door de aandelen in te trekken stijgt de winst per aandeel en het rendement op eigen vermogen. Hij verwacht dat dit zal worden herhaald wanneer de Staat zijn belang verder afbouwt, later dit jaar. Hierdoor blijft het dividendrendement, dat voor dit jaar op 5,1 procent wordt geraamd, aantrekkelijk.

De verlaging van het staatsbelang van 63,5 naar 50 procent is ook goed voor de liquiditeit, wat kan leiden tot meer belangstelling van institutionele beleggers.

De analist verwacht dat ASR ook overnames blijft doen in Nederland om schaalgrootte te verkrijgen, wat belangrijk is om de winstgevendheid te handhaven in de krimpende markt voor levensverzekeringen.

Van Beek noemt de huidige waardering van ASR aantrekkelijk, hoewel de waardering redelijk vergelijkbaar is met andere beursgenoteerde verzekeraars met een lager risicoprofiel en sterkere financiële positie.

Het aandeel ASR noteerde vrijdag 4,3 procent hoger op 23,93 euro op een groen Damrak.

Leren beleggen

Live koersen