Redactie ABM Financial News - Donderdag 5 januari 2017, 18:43 uur

De scherpe daling van de Nederlandse autoverkopen in december is van tijdelijke aard en heeft geen implicaties voor het investeringsprofiel van het aandeel Stern Groep. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC donderdag in een rapport.

De Jong handhaaft zijn groeiraming voor de autoverkoop door Stern in 2017 van 7 procent. Volgens de analist komt 45 tot 50 procent van de omzet van Stern uit de verkoop van nieuwe auto's, terwijl de verkoop van gebruikte auto's, nu 25 procent van de omzet, belangrijker is geworden. Daarbij blijft de macro-economische omgeving, met een gunstig consumentenvertrouwen en relatief lage rente, nog altijd zeer aantrekkelijk.

De daling van de autoverkopen in december die BOVAG eerder bekend maakte, was volgens De Jong geen verrassing en hield verband met weggevallen fiscale voordelen. De Jong wees daarbij op de stijging in de verkoop van gebruikte auto's in 2016 met 4,5 procent, ofschoon in de laatste maanden van het jaar wel een verzwakking zichtbaar werd. Daarbij steeg de verkoop van lichte voertuigen met 22 procent en van dat segment profiteert Stern eveneens.

NIBC handhaafde het Kopen advies voor Stern Groep met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel noteerde donderdag op een vlak Damrak 0,7 procent lager op 17,56 euro.

Leren beleggen

Live koersen