Redactie ABM Financial News - Dinsdag 10 januari 2017, 16:59 uur

Goldman Sachs heeft het koersdoel op KPN verhoogd van 3,80 naar 4,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek dinsdag uit een rapport over het telecombedrijf van de Amerikaanse grootbank die het aandeel op zijn Conviction Buy lijst plaatste.


De verhoging van het koersdoel van 0,20 euro baseren de analisten op een sterkere outlook voor de groei op de lange termijn. Ook reflecteert het koersdoel die van Telefonica Deutschland, waarin KPN een belang van 15,5 procent heeft, aldus Goldman Sachs.

Volgens de marktvorsers ligt KPN op koers om zijn oorspronkelijke kostenbesparingsdoel van 300 miljoen euro te overschrijden met 50 procent tegen het eind van het jaar, gevolgd door nieuwe kostenbesparingen van 240 miljoen euro in de komende drie jaar.

"Dit vinden we conservatief", schreven de analisten van de Amerikaanse bank, die kostenbesparingen voorzien van 310 miljoen euro in de periode 2017 tot en met 2019.

Opwaartse risico's voor het aandeel zijn een verbeterend regelgevend klimaat en de consolidatie binnen de telecommarkt. Neerwaartse risico's ziet Goldman Sachs onder meer in de vorm van een toenemende concurrentie binnen de mobiele markt, door bijvoorbeeld een meer agressieve prijsstrategie van Deutsche Telekom of de nieuwe joint venture tussen Vodafone en Liberty Globals Ziggo.

Het aandeel KPN sloot maandag 0,4 procent lager op 2,85 euro.

Leren beleggen

Live koersen