Redactie ABM Financial News - Vrijdag 13 januari 2017, 16:56 uur

De euro is van donderdag op vrijdag ten opzichte van de dollar in een relatief brede bandbreedte terechtgekomen met meer volatiliteit. Het Britse pond kan de nodige dynamiek ondervinden van een gerucht over een speech van de Britse premier Theresa May.


"Zij [May] zou in april een speech over de strategie ten aanzien van de Brexit houden, maar een gerucht in de markt zegt dat dit aanstaande dinsdag al plaatsvindt", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank.

"Vandaag expireert een aantal valuta-opties. Alles tussen de 1,05 en 1,06 dollar expireert en dat kan de nodige beweging met zich meebrengen", aldus Jongbloed.

De macro-economische agenda bevat vrijdag voor de Verenigde Staten de nodige data, waarvan de detailhandelsverkopen over december en het consumentenvertrouwen over januari van de Universiteit van Michigan wat Jongbloed de belangrijkste zijn.

De valutahandelaar van Saxo voegde daaraan toe dat vrijdag ook nog een speech staat geagendeerd van de voorzitter van de Federal Reserve van Philadelphia, Patrick Harker.

Jongsbloeds speciale aandacht gaat vrijdag uit naar een rapport van Baker Hughes over de ontwikkeling van het aantal 'rigs', dat vanavond uitkomt. Vorige week vrijdag meldde Baker Hughes dat het aantal actieve boortorens in Amerika in de week ervoor licht steeg. "De activiteit op dat vlak kan bepalend zijn voor de olieprijs en de dollarkoers", aldus Jongbloed.

De euro noteerde vrijdag op 1,0635 dollar en op 0,8732 Britse pond.

Leren beleggen

Live koersen