Redactie ABM Financial News - Maandag 2 januari 2017, 18:01 uur

Deutsche Bank denkt voorlopig niet aan een bankenfusie in Europa en een redding met staatsgeld is evenmin aan de orde. Dit heeft voorzitter Paul Achleitner gezegd in de zondageditie van de Frankfurter Allgemeine.

Volgens de voorzitter hoeft in Duitsland niemand na te denken over het redden van banken, zoals in Italië.

Een Europese bankenfusie zit er op dit moment ook niet in. "Op het moment is de fantasie over een pan-Europese fusie afgeremd, want we hebben andere prioriteiten."

De voorzitter wil dat Europese toezichthouders de Europese belangen sterker verdedigen in het Bazels Comité voor het internationale bankentoezicht. Nieuwe wereldwijde regels, vaak aangeduid als Basel 4, zouden op dit moment door Amerikanen worden doorgedrukt, ten koste van de Europese banken.

"Waarom zouden we eigenlijk luisteren naar advies uit Amerika, waar de financiële crisis is begonnen?", aldus Achleitner in de Duitse krant.

Volgens de topman is de trend wereldwijd dat nationale belangen sterker worden verdedigd en moet Europa dat ook doen. Anders zouden de Amerikanen aan de haal gaan met de krediet- en kapitaalmarkten, zoals ze dat eerder deden met de interneteconomie, vreest de voorzitter van Deutsche Bank.

Leren beleggen

Live koersen