Redactie ABM Financial News - Vrijdag 27 januari 2017, 13:09 uur

In 2016 was sprake van een aanzienlijk herstel van de staal- en grondstoffenmarkten en dit zal zich waarschijnlijk dit jaar vertalen in de resultaten van staalbedrijven. Dit schreven analisten van Credit Suisse in een rapport over de staalsector.

Het herstel wordt volgens de analisten vooral veroorzaakt door een combinatie van lage voorraden, hoge inflatie en een stijging van de vraag. Sommige beleggers zijn volgens Credit Suisse van mening dat hogere grondstoffenkosten de enige reden zijn dat de staalprijzen omhoog zijn gegaan, maar de analisten zien hiervoor geen bewijs.

Onder de favorieten van de Zwitserse bank bevindt zich onder andere ArcelorMittal, waar de analisten een Overwogen advies voor hanteren met een koersdoel van 12,00 euro. De analisten zijn onder meer positief over de verticale integratie van ArcelorMittal, waarmee bedoeld wordt dat de staalfabrikant ook steenkool- en ijzerertsmijnen in bezit heeft. De positieve aspecten van de grondstoffen activiteiten is volgens hen door velen over het hoofd gezien in het afgelopen jaar.

ArcelorMittal maakt 10 februari de resultaten over het vierde kwartaal bekend. Credit Suisse rekent op een daling van het bedrijfsresultaat met 21 procent ten opzichte van het derde kwartaal, tot 1,5 miljard dollar. Het bedrijf had bij de derdekwartaalresultaten al aangegeven op een daling van de winstgevendheid te rekenen, vanwege onder andere dalende prijzen in Amerika.

Op een rode beurs noteerde het aandeel ArcelorMittal vrijdag 0,2 procent in het rood op 7,56 euro.

Leren beleggen

Live koersen