Redactie ABM Financial News - Maandag 23 januari 2017, 13:07 uur

Beleggingsdeskundige Jim Rogers raadt beleggers aan om hun aandelen te verkopen indien de kersverse Amerikaanse president Donald Trump een handelsoorlog begint.

"Hij wil erg graag een handelsoorlog. En als dat gebeurt, verkoop dan alles", zei de bekende belegger tegen Marketwatch.

Volgens Rogers is er veel onzekerheid over het beleid van Trump. "Ik weet dat handelsoorlogen altijd zeer desastreus zijn geweest. Ze kunnen leiden tot faillissementen en hebben tot echte oorlogen geleid", zei Rogers. "De geschiedenis heeft laten zien dat niemand ooit een handelsoorlog heeft gewonnen en erg weinig mensen leren de lessen van de geschiedenis. Ze negeren die lessen omdat ze denken dat ze slimmer en machtiger zijn dan mensen uit het verleden."

Trump heeft gedreigd om China importtarieven op te leggen van 45 procent en zei dat de Chinezen wisselkoersen manipuleerden. Analisten hebben gewaarschuwd dat een confrontatie tussen Amerika en China desastreuze gevolgen kan hebben.

De vermaarde belegger Rogers gaf evenwel toe dat er een kans is dat Trump zich richt op de positieve plannen die hij heeft aangekondigd, zoals lagere belastingen en deregulering. "Als hij goede dingen doet, dan komen de goede tijden weer terug", zei Rogers.

Volgens Rogers is een belegging in de Amerikaanse dollar altijd goed en maakt het niet uit voor de munt wat Trump zal gaan doen. "Dit is een goed moment om dollars te kopen", zei Rogers. De belegger denkt dat de munt tot in 2018 zal blijven stijgen.

Sinds Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen won is de ICE dollar index, tegen een mandje met zes andere munten, met 3 procent gestegen.

Leren beleggen

Live koersen