Redactie ABM Financial News - Vrijdag 30 december 2016, 16:26 uur

Value8 heeft in het tweede halfjaar van 2016 zijn beursgenoteerde belangen per saldo met circa 2 miljoen euro in waarde zien dalen. Dit maakte het investeringsvehikel onder leiding van Peter Paul de Vries vrijdag nabeurs bekend.

Volgens Value8 viel de waardedaling vooral toe te schrijven aan de koersdaling van het aandeel R&S Retail, dat na de reverse split van 1 nieuw aandeel voor 20 oude aandelen, ruim 42 procent in waarde daalde. Ook IEX Group gaf met 21,7 procent aanzienlijk wat beurswaarde prijs. Sucraf werd juist 32,3 procent meer waard.

Hoewel de beursgenoteerde belangen per saldo in de tweede jaarhelft ongeveer 2 miljoen euro minder waard werden, kon De Vries tegenover ABM Financial News nu nog niet zeggen op welk resultaat Value8 in 2016 zal uitkomen. Daarvoor is het vooralsnog te vroeg. Het opmaken van alle jaarrekeningen zal nog enkele maanden in beslag nemen.

Daarbij merkte de CEO van Value8 op dat het resultaat van zijn onderneming wordt bepaald door twee factoren. Enerzijds is dit de waardering van de beursgenoteerde belangen en anderzijds de prestaties van “de eigen bedrijven”.

Over de bedrijfsmatige ontwikkeling van de beursgenoteerde belangen in 2016 zei De Vries dat deze positief zijn. Daarbij geldt de koers van een aandeel slechts als een momentopname.

Verder meldde Value8 dat het 257.928 gewone aandelen A zal uitgeven, terwijl het 64.482 preferente aandelen C zal inkopen.

Deze preferente aandelen werden Value8 aangeboden en de onderneming besloot hier volgens De Vries gebruik van te maken om dit “relatief dure instrument” terug te kopen. Hoewel de CEO niet wilde zeggen wie de aanbiedende partij was, benadrukte De Vries dat hij dit niet zelf was. “Ik heb nog nooit een aandeel Value8 verkocht en dit blijft zo”, aldus de topman.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Value8 vrijdag 0,7 procent hoger op 5,96 euro.

Leren beleggen

Live koersen