Redactie ABM Financial News - Donderdag 29 december 2016, 16:13 uur

De valutamarkten nemen donderdag in het licht van weinig nieuws en een dunne handel een adempauze, waarbij edelmetalen juist een klein herstel laten zien.

De euro/dollar koerste donderdag op 1,0453, nadat het muntpaar eerder deze week nog onder het niveau van 1,04 kwam. "De diverse valutamarkten zijn wat aan het stabiliseren, vanwege de lage liquiditeit en het gebrek aan nieuws", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO, die verwacht dat deze ontwikkeling in de komende dagen zal aanhouden.

Boele verwacht nog steeds dat het muntpaar de pariteit zal breken, maar dat daar evenwel een hogere liquiditeit en sterke economische data voor nodig is.

Ook het muntpaar dollar/yen stabiliseerde, zo merkte de valutaspecialist op, nadat de yen recent nog onder druk stond vanwege de sterke dollar.

Door de dunne handel vallen er volgens Boele weinig conclusies te trekken uit de huidige bewegingen op de valutamarkten. Wel zag de marktvorser een herstel van edelmetalen, waarbij zilver een noemenswaardige beweging naar boven maakte. Een adempauze van de dollar speelde edelmetalen daarbij in de kaart, aldus Boele.

Maart-futures op zilver stegen donderdagochtend met 1,1 procent, terwijl februari-futures op goud 0,8 procent meer waard werden.

Leren beleggen

Live koersen