Redactie ABM Financial News - Donderdag 22 december 2016, 13:21 uur

De prijs van koper zal volgend jaar, na de rally van de afgelopen weken, verder stijgen. Dit voorziet Casper Burgering van ABN AMRO, zo bleek uit een column van de sectoreconoom voor het vakblad Vraag & Aanbod.


Burgering noemde onder meer stabilisering van de economische trend in China, stimuleringsprogramma's in de Verenigde Staten en China, een zwakkere dollar en aantrekkende activiteit in eindmarkten als bouw, industrie, energie, auto-industrie en bij consumptiegoederen als mobiele telefoons en huishoudelijke apparaten als stimuli voor een hogere prijs van het metaal.

Koper, beter bekend als 'Dr. Copper' vanwege de doorgaans goede voorlopende indicator voor de gezondheid van de economie, vormt volgens de sectoreconoom een belangrijk onderdeel van de economie en heeft met name in opkomende markten als China een belangrijke rol.

De huidige rally van de koperprijs begon volgens de marktvorser op 25 oktober en sindsdien steeg de prijs met meer dan 26 procent. De koperprijs schommelt nu rond het niveau van 5,50 euro per kilo. In historisch perspectief is deze prijs volgens Burgering echter nog relatief laag, want begin 2011 werd het recordniveau van 7,56 euro per kilo aangetikt.

Leren beleggen

Live koersen