Redactie ABM Financial News - Dinsdag 20 december 2016, 13:12 uur

Nederlandse woningbouwbedrijven krijgen de komende jaren concurrentie van buitenlandse bouwers om zo de grote honger naar woningen in Nederland te kunnen stillen. Dit bleek dinsdag uit een voorpublicatie van een interview dat komende woensdag verschijnt in het weekblad van Cobouw met Henk Jagersma, de directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

De Nederlandse bedrijven hebben tijdens de crisis hun capaciteit ingekrompen en kunnen de grote vraag niet aan. "Ze zeggen: we zitten vol", aldus Jagersma.

Binnenkort start Syntrus Achmea RE&F een groot project met een "bekende" buitenlandse bouwer. Jagersma noemde in het interview niet de naam van dat bedrijf omdat de handtekening nog niet gezet is.

Het binnenhalen van de buitenlandse woningbouwer maakt de weg vrij voor andere buitenlandse bedrijven en de komst van nieuwe partijen zal de innovatie in de bouw aanwakkeren, volgens de beleggingsdirecteur, die dat een "gezonde ontwikkeling" vindt.

De markt voor nieuwbouwwoningen is tot nu toe vrijwel volledig in handen van Nederlandse bedrijven, met alleen wat kleine Duitse bouwers die net over de grens actief zijn.

Leren beleggen

Live koersen