Redactie ABM Financial News - Donderdag 1 december 2016, 16:28 uur

Nadat Bpost een verbeterd bod op PostNL heeft uitgebracht, willen enkele grootaandeelhouders van PostNL dat het bestuur met de Belgen in gesprek treedt. Dit schreef Het Financieele Dagblad donderdag.

Frank Botman van het investeringsfonds Dasym, waarin miljardair John de Mol zit, riep in de krant op tot een dialoog tussen de besturen van beide bedrijven. "Ik verwacht ook dat die gaat plaatsvinden", zei Botman.

Ook een andere anonieme grootaandeelhouder zei tegen het FD dat PostNL met Bpost moet gaan praten. "Ze weten hoe wij erover denken. Ik denk dat de aandeelhouders diep ongelukkig worden als PostNL nu niet in gesprek gaat", aldus deze aandeelhouder.

PostNL liet donderdag weten kennis te hebben genomen van het nieuwe overnamevoorstel dat Bpost woensdagavond indiende. Het nieuwe bod per aandeel PostNL is voor 3,201 euro in contanten, aangevuld met 0,1202 aandeel Bpost. Daarmee komt het bod uit op in totaal 5,75 euro per aandeel PostNL, gebaseerd op de slotnotering van het aandeel BPost op woensdag 30 november 2016.

Het vorige bod van het Belgische postbedrijf werd door het bestuur van PostNL verworpen. Als dat nu weer gebeurt zijn er andere maatregelen nodig, zei de anonieme aandeelhouder. "Een buitengewone vergadering van aandeelhouders (een bava) bijeenroepen waarop acceptatie van het bod op de agenda staat is dan mogelijk, misschien zelfs wel waarschijnlijk."

Op rode beurzen noteerde het aandeel Bpost 0,7 procent hoger en daalde het aandeel PostNL 0,3 procent.

Leren beleggen

Live koersen