Redactie ABM Financial News - Woensdag 14 december 2016, 17:02 uur

Het euro/dollar-paar is in de nacht van dinsdag op woensdag licht opgelopen, maar veel zal afhangen van de Federal Reserve, die vanavond met een rentebesluit naar buiten komt. De Fed heeft een totaalprogramma met het rentebesluit, nieuwe economische prognoses, een persconferentie en een indicatie voor het beleid voor 2017.

"De rente gaat met 25 basispunten omhoog, zoveel is duidelijk aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Maar wat de markt weten wil is hoe het beleid voor 2017 er uit gaat zien. Met andere woorden: met hoeveel renteverhogingen kan de markt volgend jaar rekening houden. Bij een actief beleid kan de dollar op een verdere stijging rekenen", aldus Erdmann. Vanmiddag komen in de Verenigde Staten eerst nog de detailhandelsverkopen over november naar buiten.

De euro noteerde woensdag op 1,0653 dollar.

Het Britse pond is na de publicatie van de inflatiedata over november gestegen. Donderdag komt de Bank of England met zijn rentebesluit. Daaraan vooraf gaan de Britse detailhandelsverkopen.

De euro noteerde woensdag op 0,8409 Britse pond.

De Bank of Japan bracht woensdagochtend het Tankan-rapport over het vierde kwartaal uit en dat liet een verbeterd sentiment onder grote producenten zien. De dollar noteerde woensdag op 114,97 yen.

Leren beleggen

Live koersen