Redactie ABM Financial News - Woensdag 28 december 2016, 16:12 uur

De Amerikaanse dollar blijft de laatste handelsdagen van het jaar goed liggen ten opzichte van de Japanse yen en euro in een dunne handel.

Woensdagochtend noteerde de euro/dollar vrijwel vlak op 1,0454 dollar, terwijl de greenback ten opzichte van de yen licht aan kracht won, op 117,57.

"De verzwakking van de yen reflecteert niet iets fundamenteels", zei valutastrateeg Yunosuke Ikeda van Nomura. "Gezien de lage volumes in deze tijd van het jaar, moet er niet teveel waarde worden gehecht aan de kleine stijging", aldus de marktkenner.

Hij verwacht dat het muntpaar dollar/yen eind 2017 op 120,00 yen zal noteren, gebaseerd op de verwachting van twee renteverhogingen door de Amerikaanse Federal Reserve. "Bij drie renteverhogingen gaan we uit van een koers van 125 yen", aldus Ikeda.

Woensdag werd bekend dat de industriële productie in Japan in november is gestegen, net als de detailhandelsverkopen. Op Europees vlak zijn er geen grote macropublicaties, terwijl vanmiddag vanuit Amerika nog woningcijfers verschijnen.

Dinsdag bleek uit cdata van het onderzoeksinstituut The Conference Board nog dat het consumentenvertrouwen in december is gestegen naar het hoogste niveau in 15 jaar.

Leren beleggen

Live koersen