Redactie ABM Financial News - Woensdag 16 november 2016, 14:48 uur

De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,3 procent in het rood.

"Er bestaat nog steeds veel optimisme over wat het presidentschap van Donald Trump betekent voor Amerikaanse bedrijven, maar de futures suggereren dat Wall Street een adempauze neemt", zei ADS Securities.

Een uur voor opening werd bekend dat de producentenprijzen in oktober ongewijzigd waren ten opzichte van de voorgaande maand. De kernprijzen, dat wil zeggen zonder energie, voeding en handel, daalden met 0,1 procent. Er volgen vanmiddag nog publicaties over de industriële productie, het sentiment onder huizenbouwers en het wekelijkse olierapport.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent op 45,38 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,7 procent goedkoper werd op 46,62 dollar.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0719. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0728 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,0725 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Target Corporation boekte in het derde kwartaal een lagere omzet, maar een hoger operationeel resultaat, dat hoger dan verwacht uitviel. De Amerikaanse winkel- en e-commerce onderneming verhoogde tevens vandaag de winstverwachting voor het volledige jaar. "We zijn erg blij met de financiële resultaten in het kwartaal, waarbij onze sterke operationele prestaties hebben gezorgd voor een veel hoger dan verwachte winstgevendheid", zei CEO Brian Cornell van Target. In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel Target 7,5 procent.

Lowe's maakte voorbeurs tegenvallende resultaten bekend. De doe-het-zelf keten liet weten niet aan de omzetdoelstellingen voor dit jaar te kunnen voldoen. Topman Robert Niblock zei dat er sprake was van een traag activiteitenniveau in augustus en september, maar dat er in de afgelopen maand sprake was van een herstel. Het aandeel Lowe's daalde ongeveer 5 procent.

De maker van Snapchat heeft documenten ingeleverd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC voor een beursgang. Deze zou de onderneming waarderen op 20 miljard tot zelfs 25 miljard dollar, waarmee het om een van de grootste beursgangen van dit jaar zal gaan.

Slotstanden
Wall Street sloot dinsdag hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,8 procent naar 2.180,39 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 18.923,06 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent hoger op 5.275,62 punten.

Leren beleggen

Live koersen