Redactie ABM Financial News - Donderdag 10 november 2016, 15:01 uur

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting hoger open na een zeer volatiele handelsdag op woensdag. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond de klok van drie uur meer dan een half procent in het groen.


Na de hectiek van woensdag is het voor veel beleggers nu de vraag of de nieuwe president Donald Trump zijn milde toon van woensdag tijdens zijn eerste speech na zijn zege handhaaft en met wat voor team hij straks zijn land wil leiden.

Met Trump aan het roer kunnen financials en industriële aandelen een steun in de rug krijgen, omdat Trump belastingen wil verlagen en investeringen in de infrastructuur wil opschroeven.

Het is macro-economisch vandaag een rustige dag. Uit de Verenigde Staten passeert alleen nog het overheidsbudget voor oktober. Voorbeurs werd al bekend dat de wekelijkse steunaanvragen met 11.000 daalden, meer dan voorzien.

Olie noteerde lager. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent naar 44,88 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,4 procent hoger noteerde op 46,13 dollar.

De euro/dollar noteerde rond het middaguur op 1,0903. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0928 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0921 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Macy's kende omzetdruk in het vierde kwartaal, maar verhoogde desalniettemin zijn omzetverwachting voor heel 2016. De omzetdruk in het derde kwartaal was minder sterk dan in het eerste halfjaar. Het aandeel steeg 2,3 procent.

Farmareus Perrigo kelderde in het derde kwartaal van dit jaar diep de rode cijfers, met een verlies van meer dan 1,2 miljard dollar. Het aandeel steeg niettemin 4,2 procent. Perrigo schreef fors af op de overname van Omega Pharma, en zal de verkopers, onder wie de Belgische miljardair Marc Coucke, daarover ter verantwoording roepen.

Walt Disney opent vanavond nabeurs nog de boeken over de afgelopen verslagperiode.

Slotstanden

Amerikaanse aandelenbeurzen sloten woensdag flink hoger. De Dow Jones index steeg 1,4 procent naar 18.589.69 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 1,1 procent op 2.163,26 punten en techbeurs Nasdaq steeg ook 1,1 procent naar een slotkoers van 5.251,07 punten.

Leren beleggen

Live koersen