Redactie ABM Financial News - Donderdag 3 november 2016, 14:52 uur

De futures wijzen donderdag op een overwegend hogere opening van Wall Street. Een half uur voor opening won de future voor de S&P 500 index 0,2 procent.

De markt bleek opnieuw erg gevoelig voor veranderingen in de Amerikaanse peilingen in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van aanstaande dinsdag.

De Bank of England hield de rente stabiel, maar verhoogde wel de inflatieverwachtingen voor 2017, 2018 en 2019. De Britse regering moet volgens een juridisch besluit eerst het parlement consulteren alvorens het een begin kan maken met de Brexit-onderhandelingen, maar de regering hield wel vast aan eind maart als het startschot daarvoor.

De Amerikaanse steunaanvragen stegen met 7.000 onverwacht naar 265.000, waar 256.000 was voorzien. de arbeidsproductiviteit over het derde kwartaal kwam met een stijging met 3,1 procent duidelijk boven de verwachte toename van 2,1 procent uit.

Uit de Verenigde Staten komen nog de fabrieksorders over september en de inkoopmanagersindex voor de dienstensector over oktober.

Bedrijfsresultaten worden donderdag verwacht van de zijde van GoPro, Kraft Heinz, Liberty Global en Starbucks, allen na het slot van de handel in New York. Voorbeurs opent 3D Systems de boeken.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate won 0,6 procent op 45,63 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,8 procent hoger bewoog op 47,23 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1063. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1098.

Bedrijfsnieuws
FitBit heeft in het derde kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan, maar waarschuwde desalniettemin dat de jaaromzet lager zal uitkomen dan aanvankelijk voorzien. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de fabrikant van draagbare fitnessgadgets. De koers van FitBit verdampte woensdag in de elektronische handel nabeurs in New York met 30,8 procent.

Qualcomm heeft in het afgelopen kwartaal een omzet behaald die aan de bovenkant van de verwachtingen lag. Dit bleek woensdag nabeurs uit de cijfers over het vierde kwartaal van het boekjaar 2016 van de koper van het Nederlandse NXP. CEO Steven Mollenkopf schreef de omzetstijging onder meer toe aan meer licenties die de onderneming wist te slijten in China. Nabeurs verloor het aandeel 0,3 procent.

Facebook heeft in het derde kwartaal de omzet en winst hard zien stijgen, maar het bedrijf waarschuwde ook voor een belangrijke daling in zijn advertentie-inkomsten. Het aandeel ging de handel nabeurs met 6,2 procent omlaag.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,7 procent lager op 2.097,94 punten, de zevende achtereenvolgende dag met verlies. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 17.959,64 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,9 procent op 5.105,57 punten.

Leren beleggen

Live koersen