Redactie ABM Financial News - Dinsdag 8 november 2016, 14:51 uur

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag naar verwachting een lagere opening tegemoet, terwijl de stemhokken in Amerika inmiddels zijn geopend en de financiële markten afwachten wie de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor opening tot 0,1 procent in het rood.

"We zien kalmte op de financiële markten vóór de storm", zei Craig Erlam van OANDA. Erlam voegde toe dat beleggers "extreem voorzichtig" zijn in aanloop naar de verkiezingsuitslag.

De macro-economische agenda gaf beleggers vandaag weinig richting. Wel werd bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in oktober steeg. "De cijfers in dit rapport wijzen op een recordniveau aan onzekerheid onder eigenaren van kleine bedrijven, wat direct verbonden is met de verkiezingen", zei CEO Juanita Duggan van de brancheorganisatie NFIB die maandelijks de vertrouwensindex publiceert.

President Charles Evans van de Federal Reserve in Chicago houdt vandaag twee keer een toespraak in New York.

Olie noteerde dinsdag lager. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent naar 44,73 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,3 procent lager noteerde op 46,02 dollar.

De euro/dollar noteerde rond het middaguur op 1,1043. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1046 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1043 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla heeft het Duitse bedrijf Grohmann Engineering overgenomen om zo de productie van elektrische auto's te kunnen opvoeren. De onderneming wil zijn productiecapaciteit opvoeren om in 2018 een half miljoen elektrische auto's te kunnen maken.

Huizenbouwer D.R. Horton boekte meer omzet en winst in het afgelopen kwartaal. De orders stegen in het kwartaal met 7 procent tot 2,6 miljard dollar. Dit komt neer op een orderportefeuille van 8.744 woningen.

Autoverhuurder Hertz Global kan ook rekenen op aandacht. Hertz maakte maandagavond bekend dat de kwartaalwinst sterk was gedaald en verlaagde de outlook. De onderneming rekent nu voor dit jaar op een aangepaste winst per aandeel die tussen de 0,51 en 0,88 dollar zal uitkomen. In augustus werd nog uitgegaan van 2,75 tot 3,50 dollar per aandeel.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 2,2 procent hoger op 2.131,52 punten, de Dow Jones index won 2,1 procent op 18.259,67 punten en de Nasdaq sloot 2,4 procent hoger op 5.166,17 punten.

Leren beleggen

Live koersen