Redactie ABM Financial News - Vrijdag 11 november 2016, 14:48 uur

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting lager open. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden drie kwartier voor opening 0,4 procent in het rood.

De Nasdaq heeft het in het huidige politieke klimaat lastig, omdat beleggers hun geld zetten op Trump-aandelen, te vinden in de financiële en industriële sector. Donald Trump heeft investeringen in infrastructuur aangekondigd. De rendementen op Amerikaanse staatsobligaties zijn sinds de verkiezing van Trump als de opvolger van Barack Obama, flink opgelopen en dat is gunstig voor banken.

De future voor de Nasdaq stond vrijdag dik een uur voor het begin op een openingsindicatie van min 1,1 procent.

Het is macro-economisch vandaag een rustige dag. Uit de Verenigde Staten passeert vrijdag alleen het consumentenvertrouwen over november, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

Het is vandaag in de Verenigde Staten Veterans Day, waarmee de obligatiemarkt is gesloten, omdat het ministerie van financiën is gesloten.

Olie noteerde lager. Een december-future West Texas Intermediate daalde 2 procent naar 43,78 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,8 procent lager noteerde op 45,08 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0916. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0905 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0989 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Disney heeft in het vierde kwartaal een hogere nettowinst behaald. De jaaromzet- en -winst betekenden een record voor het bedrijf. Voorbeurs noteerde het entertainmentconcern 1,9 procent hoger.

Vandaag kwam in de Verenigde Staten van de prominente fondsen alleen J.C. Penny Corporation met cijfers over het derde kwartaal, waarin het bedrijf het verlies halveerde en een positieve omzettrend in oktober waarnam. Niettemin daalde het aandeel in de elektronische handel voorbeurs in New York met 6,8 procent.

Alibaba heeft op Singles' Day inmiddels al voor meer dan 15 miljard dollar aan omzet gegenereerd, terwijl de verkoop nog krap vier uur duurt. Het aandeel noteerde vrijdag voorbeurs 1,0 procent lager.

Slotstanden
Amerikaanse aandelenbeurzen sloten donderdag verdeeld. De Dow Jones index steeg 1,2 procent naar 18.807,88 punten. De breder samengestelde S&P 500 index won 0,2 procent op 2.167,48 punten. Techbeurs Nasdaq daalde 0,8 procent naar een slotnotering van 5.208,80 punten.

Leren beleggen

Live koersen