Redactie ABM Financial News - Maandag 7 november 2016, 17:42 uur

De OPEC heeft zich gecommitteerd aan het in de Algerijnse hoofdstad Algiers gesloten akkoord. Dit zei secretaris-generaal Mohammed Barkindo van het oliekartel maandag voor de camera van persbureau Bloomberg.

"We blijven gecommitteerd aan het akkoord", aldus Barkindo, toevoegend ook achter de uitvoering van de plannen te staan.

In Algiers bereikte het oliekartel aan de zijlijn van het Internationaal Energie Forum in de Algerijnse hoofdstad Algiers een akkoord over het inperken van de olieproductie. De organisatie bereikte op hoofdlijnen overeenstemming om de totale dagproductie in te perken tot 32,5 miljoen tot 33 miljoen vaten. In augustus produceerde de OPEC nog 33,2 miljoen vaten per dag.

Oliekartel OPEC komt eind november bijeen om te praten over de individuele bijdragen van de leden aan de productiebeperking van maximaal 33 miljoen vaten per dag.

Een december-future West Texas Intermediate steeg maandag 1,0 procent naar 44,49 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 45,74 dollar.

Leren beleggen

Live koersen