Redactie ABM Financial News - Dinsdag 22 november 2016, 16:52 uur

Een akkoord over de olieproductie tussen de lidstaten van de OPEC en Rusland is nog niet binnen handbereik. Dit bleek dinsdag uit het commentaar van een Nigeriaans delegatielid tegenover The Wall Street Journal.


Dit lid verwees in zijn commentaar naar de in het verleden al herhaaldelijk opspelende bezwaren van Iran en de verschillen in de productiedata.

Eerder werd de oliemarkt juist optimistischer nadat de Russische president Vladimir Poetin een akkoord een goede kans van slagen gaf.

Dominick Chirichella van Energy Management Institute schreef in een commentaar dat een deal 50 procent kans van slagen heeft. Hij stelde dat er na vorige week niets was veranderd. Commerzbank voorspelde dat Saoedi-Arabië en de Golfstaten de productie terugbrengen op voorwaarde dat de andere lidstaten de output niet verhogen.

De olieprijs noteerde dinsdag vlak tot licht lager. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent lager op 48,03 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,1 procent lager noteerde op 48,89 dollar.

Eerder op de dag noteerde een januari-future West Texas Intermediate 1,4 procent hoger op 48,92 dollar, terwijl een januari-future Brent 1,7 procent hoger bewoog naar 49,73 dollar.

Leren beleggen

Live koersen