Redactie ABM Financial News - Woensdag 2 november 2016, 16:17 uur

ING zal woensdag naar verwachting een 5 procent hogere onderliggende winst voor belastingen rapporteren, terwijl de totale opbrengsten met 4 procent stijgen. Dit melden bronnen op basis van een niet-publieke analistenconsensus aan ABM Financial News.

De onderliggende winst voor belasting komt naar schatting uit op 1,56 miljard euro, tegen 1,48 miljard euro een jaar eerder.

De analisten ramen de totale opbrengsten op 4,16 miljard euro, tegen 3,99 miljard euro een jaar eerder. De verwachte nettorentebaten van 3,27 miljard euro zijn nagenoeg gelijk aan het tweede kwartaal.

Analist Benoit Pétrarque van KeplerCheuvreux verwacht solide kwartaalcijfers, met hogere rentebaten die kunnen profiteren van lagere spaarrentes in Nederland en Duitsland. De voorzieningen voor slechte leningen zetten hun sterke trend naar verwachting door, schreef Pétrarque onlangs in een rapport. De groei van het leningenboek kan wat lager uitvallen, verwacht de analist, na de 5 procent groei op jaarbasis in het voorgaande kwartaal.

De onderliggende winst voor belasting van de Duitse retailbank van ING groeit naar verwachting met 7 procent. Daarmee komt het Duitse onderdeel langszij bij de Belgische retailbank waar het onderliggende resultaat naar verwachting met 2 procent daalt. Het resultaat bij de Nederlandse retailbank stijgt naar verwachting met 4 procent.

ING heeft een reorganisatieronde aangekondigd waarbij in België duizenden banen verdwijnen, omdat de bank inzet op digitaal bankieren en het uitgebreide kantorennetwerk in België drastisch uitdunt.

Leren beleggen

Live koersen