Redactie ABM Financial News - Woensdag 2 november 2016, 13:11 uur

Alibaba heeft in het afgelopen kwartaal meer winst geboekt dan verwacht, ondanks dat het resultaat op jaarbasis flink daalde. Dit bleek woensdag tijdens de publicatie van de Chinese internetgigant.


CEO Daniel Zhang sprak van een "geweldig kwartaal", en zei dat de resultaten van het bedrijf "het gestegen vermogen weerspiegelen om inkomsten te halen uit zijn 450 miljoen mobiele gebruikers". In juni had Alibaba nog 23 miljoen gebruikers minder.

De nettowinst daalde in het kwartaal dat in september eindigde met maar liefst 66 procent tot 7,1 miljard yuan, ofwel 1,1 miljard dollar, versus 22,7 miljard yuan in dezelfde periode een jaar eerder. Vorig jaar kende Alibaba evenwel een eenmalige meevaller van 18,6 miljard yuan.

De aangepaste winst per aandeel steeg met 46 procent van 3,61 naar 5,26 yuan, ofwel 0,79 dollar per aandeel, ruim boven de consensus van 4,69 yuan per aandeel.

De omzet van Alibaba steeg in het derde kwartaal met 55 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 34,3 miljard Chinese yuan, omgerekend 5,1 miljard dollar. Analisten rekenden op een stijging van 54 procent.

Het aandeel Alibaba lijkt in Amerika tot drie procent hoger te openen op.

Leren beleggen

Live koersen