Redactie ABM Financial News - Woensdag 5 oktober 2016, 18:41 uur

De overname door Wolters Kluwer van Emmi Solutions voor 170 miljoen dollar voor de Health-divisie lijkt een versnelling van het acquisitiebeleid van het bedrijf. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC Markets woensdag in een rapport.

Van den Hooven wijst op het acquisitiebedrag over de eerste helft van 2016 van 30 miljoen tegen 440 miljoen euro, inclusief Enablon voor de tweede jaarhelft tot nu toe, goed voor een geannualiseerde 2,2 procent aan extra omzet. De door NIBC geraamde, geannualisserde omzetbijdrage van Emmi op basis van de geschatte omzet van Wolters Kluwer over 2016 bedraagt dan 0,8 procent.

Van den Hooven schat de omzet van Emmi voor dit jaar op 29 miljoen euro, waarmee Wolters Kluwer circa zes keer de geraamde omzet betaalt. Van den Hooven vindt dat niet goedkoop ogen, maar merkt ook op dat Emmi meer groei laat zien dan de gemiddelde groei van Wolters Kluwer, ook op winstniveau.

De omzet van Wolters Kluwers Health komt voor ongeveer de helft voor rekening van Clinical Solutions, waar Emmi op aansluit. Health liet bij Wolters Kluwer over de afgelopen jaren een gemiddelde autonome groei van 5 procent zien.

NIBC heeft het aandeel Wolters Kluwer op Accumuleren staan met een koersdoel van 40,00 euro.

Het aandeel Wolters Kluwer noteerde woensdag op een rood Damrak 1,7 procent lager op 37,43 euro.

Leren beleggen

Live koersen