Redactie ABM Financial News - Donderdag 6 oktober 2016, 13:17 uur

Het mondiale passagiersvervoer is in augustus in een minder hoog tempo gestegen dan een maand eerder. Dit bleek donderdag uit cijfers van brancheorganisatie IATA.


CEO Alexander de Juniac van IATA sprak van een "gezonde groei" in augustus, ondanks de vertraging vergeleken met juli. "Hoewel terroristische aanslagen in Europa de vraag heeft getemperd, neemt dit effect af", aldus de voormalige topman van Air France-KLM.

De omzet gerekend naar passagiers per kilometer steeg in augustus met 4,6 procent op jaarbasis. Dit was flink lager dan de opwaarts bijgestelde groei van 6,4 procent die over juli werd gemeten. Aanvankelijk wees het cijfer voor juli nog op een groei van 5,9 procent.

De capaciteit van de luchtvaartmaatschappijen steeg in augustus met 5,8 procent in combinatie met een gemiddelde bezettingsgraad van 83,8 procent, 0,9 procentpunt minder dan in augustus een jaar eerder.

Uit cijfers van IATA bleek dat luchtvaartmaatschappijen uit alle regio's groei boekten. De sterkste groei was er in het Midden-Oosten, met een stijging van 9,9 procent. Maatschappijen uit Europa zagen het passagiersverkeer met 2,7 procent stijgen.

Leren beleggen

Live koersen