Redactie ABM Financial News - Woensdag 12 oktober 2016, 15:16 uur

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.


"De aandelenmarkten lijken zich op te maken voor een rustpauze, alhoewel in de komende dagen meer Fed-leden een openbare speech zullen geven en over enkele uren de notulen van de laatste FOMC bijeenkomst worden vrijgegeven", zei CEO Paul Webb van ADS Securities.

Ook het cijferseizoen staat inmiddels volop onder de aandacht, nadat aluminiumfabrikant Alcoa dinsdag de boeken opende. De resultaten waren onder de maat, wat het aandeel een stevige koersdaling opleverde. Er wordt inmiddels vooral uitgekeken naar vrijdag, wanneer enkele grote Amerikaanse banken hun resultaten zullen presenteren.

Webb wees erop dat beleggers tussen nu en de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november inzage krijgen in de financiële gezondheid van de grootste bedrijven. "Alhoewel velen zullen hopen dat Alcoa niet de graadmeter is, zijn het de banken die nu de volgende zijn en voor hen zijn de afgelopen maanden niet bepaald gemakkelijk geweest."

Qua economische publicaties ligt woensdag de focus op het wekelijkse olievoorraden en de bekendmaking van de notulen van de laatste bijeenkomst van de Amerikaanse centrale bank.

Olie noteerde licht hoger. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent naar 51,03 dollar, terwijl een december-future Brent 0,6 procent hoger noteerde op 52,70 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1021. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1057 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1058 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Stanley Black & Decker neemt de gereedschappendivisie over van Newell Brands voor ongeveer 1,95 miljard dollar. Newell zal de opbrengst gebruiken om schulden af te lossen. Black & Decker verwacht dat met de overname de winst per aandeel met 0,15 dollar zal stijgen.

General Motors heeft geïnvesteerd in een Chinees bedrijf dat auto's verhuurt in meer dan 40 steden in China. GM wilde niet zeggen hoe groot de investering is.

Amazon is van plan om zijn supermarkt activiteiten uit te breiden door fysieke winkels te openen die melk, vlees en andere verse producten gaan verkopen.

Slotstanden

De Dow Jones index verloor dinsdag 1,1 procent op 18.128,66 punten, de breder samengestelde S&P 500 index eindigde 1,2 procent in het rood op 2.136,73 punten en techbeurs Nasdaq sloot 1,5 procent lager op 5.246,79 punten.

Leren beleggen

Live koersen