Redactie ABM Financial News - Donderdag 6 oktober 2016, 14:51 uur

De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lager opening van Wall Street, waarbij de markt een pas op de plaats maakt in aanloop naar het Amerikaans banenrapport vrijdag.


Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel 0,2 procent in het rood. De futures van de Dow Jones Industrial Average en de technologiezware Nasdaq noteerden tevens 0,2 procent lager.

"Markten bewegen in een nauwe marge in aanloop naar het banenrapport vrijdag en het begin van het winter cijferseizoen", aldus Jasper Lawler van CMC Markets.

Oanda voorziet een rustige handelsdag. "Donderdag lijkt één van de rustigere handelssessies te worden deze week, omdat beleggers de gebeurtenissen van de eerste paar dagen verwerken en posities innemen in aanloop naar het banenrapport [vrijdag]."

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste steunaanvragen in de VS in de week eindigend op 1 oktober ten opzichte van de voorgaande week met 5.000 is gedaald tot 249.000 eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent op 50,12 dollar, terwijl een december-future Brent 0,6 procent hoger bewoog op 52,18 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1179. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1199 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1206 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Microblog Twitter noteerde voorbeurs 16,0 procent lager, na mediaberichten dat een overname door Apple, Alphabet's Google of Walt Disney onwaarschijnlijk is. Apple noteerde voorbeurs 0,5 procent hoger. Alphabet noteerde 0,2 procent hoger en Walt Disney noteerde 0,2 procent lager.

Monster Worldwide, online jobfinder waar het Nederlandse Randstad een bod op heeft uit staan, verwacht over het derde kwartaal een omzetdaling op jaarbasis. Monster voorziet een omzet die over de periode juli tot met augustus uitkomt tussen de 143 en 145 miljoen dollar tegen 167,1 miljoen dollar over het derde kwartaal van vorig jaar. Het aandeel noteerde 0,3 procent hoger.

Yum Brands noteerde 2,8 procent lager, nadat de fastfoodgigant woensdag nabeurs teleurstellende resultaten rapporteerde. De moedermaatschappij van KFC, Taco Bell en Pizza Hut, stelde daarentegen de winstverwachting voor het hele boekjaar opwaarts bij.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag hoger, geholpen door hogere olieprijzen en goede macro-economische cijfers. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,4 procent naar 2.159,72 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 18.281,03 punten en de Nasdaq noteerde 0,5 procent hoger op 5.136,02 punten.

Leren beleggen

Live koersen