Redactie ABM Financial News - Woensdag 12 oktober 2016, 13:22 uur

Samsung Electronics verwacht in het derde kwartaal van dit jaar nog minder winst te maken dan gedacht, als gevolg van de productie- en verkoopstop van de Galaxy Note 7. Dit meldde het Zuid-Koreaanse conglomeraat woensdag.

Samsung liet deze week weten definitief te stoppen met de productie en verkoop van de Galaxy Note 7, nadat eerder al miljoenen toestellen werden teruggeroepen vanwege oververhitting van de batterij die daarbij zelfs vlam kon vatten.

Als gevolg stelde Samsung eerder deze maand al de winst- en omzetramingen voor het derde kwartaal neerwaarts bij. Echter denkt Samsung nu dat de resultaten nog lager zullen uitvallen.

Zo zal de omzet naar verwachting uitkomen op circa 47 biljoen Zuid-Koraanse won, omgerekend krap 38 miljard euro. Eerder deze maand hield Samsung nog rekening met een omzet van 49 biljoen won, 39,5 miljoen euro.

Ook de operationele winst zal lager uitvallen dan eerder voorzien. Samsung rekent niet langer meer op een winst van circa 7,8 biljoen won, bijna 6,3 miljard euro, maar verwacht een winst te realiseren van 5,2 biljoen won, krap 4,2 miljard euro. In dezelfde periode een jaar eerder bedroeg dit resultaat nog 7,4 biljoen won en in het voorgaande kwartaal lag de operationele winst op 8,1 biljoen won.

Het aandeel Samsung Electronics verloor woensdag 0,8 procent.

Leren beleggen

Live koersen