Redactie ABM Financial News - Vrijdag 7 oktober 2016, 18:32 uur

Standard & Poor's heeft de kredietrating van NN Group op de negatieve CreditWatch gezet. Dit meldde de Amerikaanse kredietbeoordelaar vrijdag in een rapport.


"De negatieve implicaties reflecteren de onzekerheid over de voorgestelde overname van Delta Lloyd op de kapitaalpositie en de financiële flexibiliteit, als ook het risicomanagement van de onderneming", aldus S&P, dat de kredietstatus van NN Group handhaafde op A min.

Woensdag kondigde NN Group het voornemen aan om Delta Lloyd over te nemen in een deal met een mogelijke waarde van 2,4 miljard euro. Delta Lloyd maakte vandaag bekend het bod af te wijzen.

"Gezien het bod en de manier waarop de deal naar verwachting gefinancierd wordt, kan de voorgestelde transactie de kapitaalpositie van NN op korte termijn verzwakken. Bovendien bestaat er onzekerheid over hoe de groep zijn kapitaalpositie en winstniveau na de eventuele afronding van de overname kan herstellen zodat ze binnen twee jaar ondersteunend zijn voor de kredietratings", schreef het ratingbureau.

S&P stelt ook vraagtekens bij de lange termijn voordelen van de transactie. De kredietbeoordelaar verwacht de negatieve CreditWatch in de komende 90 dagen om te zetten in ofwel een bevestiging van de kredietrating of in het slechtste geval de rating met twee stappen te verlagen.

Op een rood Damrak noteerde NN Group kort voor het slot 0,2 procent lager op 27,96 euro.

Leren beleggen

Live koersen