Redactie ABM Financial News - Maandag 24 oktober 2016, 13:17 uur

Tesla heeft in het derde kwartaal opnieuw rode cijfers geboekt, ondanks een enorme omzetstijging. Dit verwachten analisten.


Op een omzet van 2,34 miljard dollar boekte Tesla volgens analisten geraadpleegd door FactSet een verlies per aandeel van 0,53 dollar. Een jaar eerder beliep het verlies 1,78 dollar per aandeel, op een omzet van 1,24 miljard dollar.

Van de band
Begin oktober meldde Tesla zelf al dat het meer elektrische auto's van de band zag rollen. In het derde kwartaal produceerde Tesla 25.185 voertuigen, hetgeen 37 procent meer was dan de productie in het tweede kwartaal van dit jaar.

Het aantal daadwerkelijk afgeleverde auto's kwam uit op 24.500, een stijging van iets meer dan 70 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

Tesla gaf begin oktober aan naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar "licht meer" te produceren en af te leveren dan in het derde kwartaal, ondanks dat het vierde kwartaal korter is en het winterweer gedurende de feestdagen voor uitdagingen bij de aflevering kan zorgen.

In totaal denkt Tesla in de tweede jaarhelft circa 50.000 auto's te kunnen afleveren.

In 2018 wil Tesla een half miljoen auto's per jaar kunnen produceren. Dat is twee jaar eerder dan de fabrikant aanvankelijk beoogde. De nieuwe Model 3, dat een veel vriendelijker prijskaartje kent dan de huidige modellen, moet hieraan een belangrijke bijdrage leveren.

Tesla maakt de cijfers woensdag 26 oktober nabeurs bekend. Daarmee is de fabrikant een week eerder dan normaliter.

Het aandeel Tesla sloot vrijdag op 200,09 dollar.

Leren beleggen

Live koersen