Redactie ABM Financial News - Dinsdag 18 oktober 2016, 13:17 uur

De nieuwe iPhone 7 zal vermoedelijk wat beter verkopen dan de iPhone 6s, maar niet zo goed als de 6. Dit verwachten analisten van UBS.

De analisten van de Zwitserse zakenbank baseren zich daarbij op de eerste interesse in de nieuwe iPhone, in vergelijking tot die bij lanceringen van eerdere modellen. Daarbij zouden de productieaantallen volgens UBS ook tussen de vorige twee versies in liggen. "Ondanks de aantrekkende vooruitzichten voor de iPhone 7, rekenen we voor 2018 op een sterke verkoop". In 2017 mikt UBS op een 8 procent hoger verkoopvolume, terwijl dit voor 2018 het dubbele zal zijn.

Vierde kwartaal
Voor het afgelopen kwartaal, dat voor Apple geldt als het vierde en dat in september eindigde, verwacht UBS dat Apple een omzet behaalde van 46,6 miljard dollar, mede dankzij de verkoop van 45 miljoen iPhones. De winst per aandeel kwam vermoedelijk uit op 1,61 dollar, iets lager dan de gemiddelde marktverwachting.

UBS wees echter op de verrassing die december kan worden dankzij een extra verkoopweek, waardoor de omzet in dit eerste kwartaal van het boekjaar 2017 kan uitkomen op ruim 74 miljard dollar.

Op dinsdag 25 oktober nabeurs komt Apple met de cijfers over het vierde kwartaal.

Samsung wild card

De problemen die Samsung ondervindt met de Note 7 levert de fabrikant flinke problemen op. Uit onderzoek door UBS zou blijken dat 17 procent van de huidige klanten van Samsung minder bereid is om in de toekomst een nieuwe Samsung aan te schaffen. Onder consumenten die nog geen Samsung hebben zou dit zelfs 50 procent zijn. De analisten van UBS concludeerden dan het zo voor Apple eenvoudiger wordt om klanten warm te maken voor een nieuwe iPhone, terwijl het mogelijk ook nieuwe klanten weet binnen te halen.

UBS heeft een koopadvies op Apple met een koersdoel van 127,00 dollar. Maandag sloot het aandeel 0,1 procent lager op 117,55 dollar.

Leren beleggen

Live koersen