Redactie ABM Financial News - Vrijdag 21 oktober 2016, 13:31 uur

Manpower heeft over het derde kwartaal van dit jaar de omzet en de resultaten in constante valutakoersen op jaarbasis zien stijgen. Dit maakte het bedrijf vrijdagmiddag bekend.

De Amerikaanse uitzender, met een relatief sterke voetafdruk buiten de Verenigde Staten, maakte een verwaterde winst per aandeel bekend die steeg van 1,61 dollar naar 1,87 dollar met een negatief valuta-effect van 0,03 dollar. Tegen constante valuta steeg de nettowinst met 18 procent.

CEO Jonas Prising ging voor het derde kwartaal uit van een verwaterde winst per aandeel die lag tussen de 1,66 en 1,74 dollar, met een verwacht negatief valuta-effect van 0,03 dollar.

De omzet kwam tegen constante valuta 4 procent hoger uit op 5,1 miljard dollar.

Voor het vierde kwartaal gaat de topman uit van een verwaterde winst per aandeel die ligt tussen de 1,65 en 1,73 dollar, met een verwacht negatief valuta-effect van 0,02 dollar.

De omzet in de Verenigde Staten daalde met 6 procent. In Zuid-Europa steeg de omzet tegen constante valuta met 1,5 procent, in de belangrijke markt Frankrijk met 2,5 procent en in Noord-Europa, waar ook Nederland onder valt, met 8,8 procent.

Als valuta-effecten wel worden meegenomen steeg de omzet in Zuid-Europa met 1,8 procent en in Frankrijk met 2,8 procent. In Noord-Europa steeg de omzet in dat geval met 2,6 procent.

Het operationeel resultaat van Manpower stond in Frankrijk, ook voor Randstad een belangrijke regio, met 8,1 procent onder druk. Inclusief valuta-effecten tekende zich daar een daling af van 8,3 procent.

Concurrent Randstad maakt aanstaande dinsdag 25 oktober de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar bekend.

De koers van het aandeel Manpower noteerde vrijdag voorbeurs in de elektronische handel 0,1 procent hoger op 72,97 dollar.

Leren beleggen

Live koersen