Redactie ABM Financial News - Dinsdag 25 oktober 2016, 16:18 uur

Heineken heeft in het derde kwartaal een lagere volumegroei geboekt dan in de drie maanden ervoor, terwijl ook op jaarbasis sprake was van een daling. Dit blijkt uit de consensusverwachting van analisten.

Voor het derde kwartaal wordt uitgegaan van een autonome groei van de geconsolideerde biervolumes van 1,6 procent tegen 1,8 procent in het tweede kwartaal en 5,4 procent in dezelfde drie maanden in 2015.

In de regio Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa daalden de volumes op autonome basis volgens de gemiddelde analistenverwachting met 2,7 procent, waar dat in het derde kwartaal van 2015 nog een marginale afname van 0,1 procent was, terwijl de volumes in Europa op autonome basis met 0,4 procent af zijn genomen in het afgelopen kwartaal waar een jaar eerder nog sprake was van een stijging van 6,8 procent.

Analisten van Berenberg verwachten dat vooral Mexico en Nigeria, twee belangrijke markten voor Heineken, het moeilijk hadden. Daarom verwachten zij voor de regio Americas een lagere volumegroei van 0,6 procent in het kwartaal, waar eerder nog werd uitgegaan van een stijging op jaarbasis van 2,5 procent, en voor de regio's Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa een volumedaling die sterker uitkomt op 3,5 procent, waar dat eerder min 1,5 procent was.

Berenberg, dat een Houden advies heeft, is positiever over de ontwikkelingen in Europa, waar de brouwer kon profiteren van het aanhoudende zomerweer in het derde kwartaal. Werd eerder nog uitgegaan van een daling van de geconsolideerde biervolumes met 4,5 procent, gaan de analisten nu uit van een daling van 1 procent op jaarbasis.

UBS voorziet ook dat Heineken kon profiteren van het mooie weer in Europa en gaat voor deze regio uit van een autonome volumegroei van 2 procent, terwijl de autonome biervolumes in de regio Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa juist met dit percentage zouden zijn gedaald. Azië zou de sterkste regio moeten blijven met een autonome stijging van de geconsolideerde biervolumes met 12 procent.

De analisten van de Zwitserse bank, die een koopaanbeveling hebben op Heineken, voorzien een totale autonome groei van biervolumes met 3 procent op jaarbasis.

Op een fractioneel hoger Damrak noteerde het aandeel Heineken vanmiddag 0,1 procent in de plus op 79,26 euro.

Leren beleggen

Live koersen