Redactie ABM Financial News - Woensdag 19 oktober 2016, 18:32 uur

Fugro heeft de eerder op de dag aangekondigde plaatsing van achtergestelde converteerbare obligaties voor een bedrag van 190 miljoen euro succesvol afgerond. Dit maakte de bodemonderzoeker woensdagmiddag kort voor het sluiten van de beurs bekend.

Financieel directeur Paul Verhagen toonde zich tevreden over de plaatsing van de convertible, die het bedrijf financieel meer ruimte verschaft. Het moment was volgens de CFO geschikt om de converteerbare lening te lanceren en dat was ook de reden waarom Fugro voorbeurs eerder dan verwacht de resultaten over het derde kwartaal publiceerde.

"De timing is belangrijk met zoiets en de koers mag ook niet te laag staan", zei Verhagen. "Er is wat risico verbonden aan een converteerbare obligatie. Misschien kijken we over een jaar terug en zeggen we: het was niet nodig. Maar het kan ook zijn dat we dan zeggen: blij dat we het gedaan hebben", zei Verhagen tegen ABM Financial News.

De opbrengst zal Fugro gebruiken om schulden in Amerika vervroegd af te lossen. Hierdoor zullen de financieringskosten dalen en heeft Fugro meer ruimte in zijn bankconvenanten.

De convertibles lopen af in oktober 2021 en keren een coupon uit van 4 procent per jaar. De stukken hebben een initiële omwisselkoers van 19,4416 euro.

Fugro heeft de optie om, vanaf 18 november 2019, alle converteerbare obligaties in aandelen om te zetten, mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Als na drie jaar de koers van de onderliggende aandelen van de convertible gedurende een periode van 20 dagen met meer dan 50 procent is gestegen, kan Fugro ervoor kiezen om alle converteerbare obligaties in aandelen om te zetten tegen de op dat moment geldende omwisselkoers.

De onderliggende aandelen van de lening representeren ongeveer 11,5 procent van het uitgegeven aandelenkapitaal van Fugro.

Het aandeel Fugro is woensdag op een groen Damrak 3,4 procent lager gesloten op 15,56 euro.

Leren beleggen

Live koersen