Redactie ABM Financial News - Dinsdag 11 oktober 2016, 13:29 uur

De markt lijkt vooral de dollarkoers ten dienste te staan, omdat de Amerikaanse munt nog steeds steun ondervindt van de verwachting dat de rente in de Verenigde Staten nog dit jaar omhoog gaat. Het Britse pond blijft vooralsnog zwak.

"De dominante [valuta] bewegen grotendeels zijwaarts, maar dat geldt nog niet voor het Britse pond, die nog steeds neerwaartse druk ondervindt. Maar de munt kan de komende dagen wellicht een andere kant uit draaien als blijkt dat de Britse premier Theresa May het parlement nodig heeft om Artikel 50 [voor een Brexit] uit te voeren. Zowel het Hoger- als het Lagerhuis zijn pro-Europese Unie. Momenteel zou volgens persbureau Bloomberg worden uitgezocht of er juridisch genoeg fundament is om May Artikel 50 alleen te laten uitvoeren", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

De euro noteerde dinsdag op 0,9033 Britse pond, een winst van 0,3 procent.

Maartens ziet op een termijn van dagen alleerst de Duitse ZEW-vertrouwensindex als een belangrijk richtpunt, waarna woensdag de notulen van de septembervergadering van de Federal Reserve volgen en donderdag de aandacht uitgaat naar het rentebesluit van de Bank of England.

"Die kunnen houvast bieden, omdat de markt na het arbeidsrapport van vrijdag van de Verenigde Staten onderliggend weer wat nerveuzer is geworden", aldus Maartens.

De euro noteerde dinsdag op 1,1129 dollar.

Leren beleggen

Live koersen