Redactie ABM Financial News - Donderdag 13 oktober 2016, 17:39 uur

Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel voor Philips verhoogd van 28 naar 30 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Voor de resultaten over het derde kwartaal, die het technologiebedrijf op 24 oktober bekend zal maken, rekenen de analisten van de Duitse bank op een ordergroei tot zo'n 5 procent en een hogere winstbijdrage van de scannerfabriek in Cleveland.

De marktvorsers denken dat de winstgevendheid zal blijven verbeteren, dankzij agressieve kostenbesparingen, lagere kosten en aantrekkende marktomstandigheden in de Chinese gezondheidszorgsector.

Op de beleggersdag die 4 november plaatsvindt, zal Philips naar verwachting van Deutsche Bank nieuwe kostenmaatregelen aankondigen, de margedoelstellingen opkrikken en een aandeleninkoopprogramma initiëren met een waarde van 1,5 miljard tot 2,0 miljard euro.

De analisten rekenen erop dat Philips bij de kwartaalupdate de verwachtingen voor heel 2016 zal bevestigen. De onderneming gaat uit van een bescheiden autonome groei en een stijging van de aangepaste EBITA-marge richting de elf procent. Naar verwachting zullen de verbeteringen vooral tegen het einde van dit jaar zichtbaar worden.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Philips donderdag 0,6 procent lager op 25,97 euro.

Leren beleggen

Live koersen