Redactie ABM Financial News - Vrijdag 7 oktober 2016, 13:14 uur

Deutsche Bank voert met verschillende partijen informele gesprekken om de mogelijkheden te onderzoeken om kapitaal op te halen, bijvoorbeeld indien nodig via een aandelenuitgifte. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen.

Naar verluidt buigen verschillende Amerikaanse adviseurs zich over de mogelijkheden voor de Duitse bank. Ook de mogelijkheid van verkoop van bezittingen wordt overwogen.

Deutsche Bank kwam in de problemen door een mogelijke boete van het Amerikaanse ministerie van Justitie van 14 miljard dollar voor de verkoop van rommelhypotheken. De definitieve hoogte van de boete is nog niet bekend en zou eventueel lager kunnen uitvallen.

Bloomberg schreef dat er gesproken wordt over een aandelenuitgifte van ongeveer 5 miljard euro, mocht de bank dit nodig hebben. Een dergelijk bedrag zou Deutsche Bank kunnen ophalen zonder hiervoor toestemming van aandeelhouders nodig te hebben.

Of de bank daadwerkelijk aandelen gaat uitgeven of bezittingen zal verkopen hangt volgens het persbureau af van de uiteindelijke hoogte van de boete. De bronnen van Bloomberg gaan uit van een boete in de orde van grootte van 4 miljard tot 8 miljard dollar.

Het aandeel Deutsche Bank noteerde steeg vrijdag in Frankfurt 1,9 procent op 12,26 euro.

Leren beleggen

Live koersen