Redactie ABM Financial News - Maandag 24 oktober 2016, 17:31 uur

Aegon heeft in het derde kwartaal het forse nettoverlies van een jaar geleden weten om te buigen naar zwarte cijfers, terwijl het onderliggende resultaat met zo'n 18 procent daalde. Zo luidt de analistenconsensus die de verzekeraar maandag publiceerde.


De geraadpleegde analisten rekenen gemiddeld voor het derde kwartaal op een nettowinst van 185 miljoen euro. In het voorgaande jaar werd er nog een nettoverlies geboekt van 524 miljoen. Dit kwam deels door een boekverlies op de verkoop van een Canadees onderdeel, en deels door de aanpassing van economische modellen.

Bij de cijfers over het derde kwartaal herziet de verzekeraar traditiegetrouw zijn economische modellen en aannames, wat de afgelopen jaren steeds forse en vaak ook structurele tegenvallers opleverde.

In het afgelopen kwartaal daalde de onderliggende winst voor belastingen naar verwachting van de analisten met 18 procent, van 436 miljoen euro tot 358 miljoen euro.

De hoeveelheid kapitaal die de verzekeraar genereerde, afgezien van bijzondere posten en de impact van marktbewegingen, wordt door dertien analisten gemiddeld geraamd op zo'n 300 miljoen euro, vergelijkbaar met het tweede kwartaal.

De marktvorsers voorzien verder een Solvency II-ratio van 155 procent, licht lager dan de 158 procent die bij de halfjaarcijfers werd gepubliceerd.

Aegon publiceert de kwartaalcijfers op 10 november. Het aandeel noteerde maandag op een groen Damrak 2,2 procent hoger op 3,94 euro.

Leren beleggen

Live koersen