Redactie ABM Financial News - Maandag 10 oktober 2016, 18:12 uur

Het Britse pond blijft onder druk staan, waarbij voorzichtig aan zelfs het woord pariteit wordt gebezigd.

"Zover is het nog niet, maar de daling van de Britse munt zet zich gestaag voort. Vanuit het Britse ministerie van financiën wordt in elk geval rekening gehouden met een pond die voorlopig lager koerst", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury.

Erdmann kijkt met betrekking tot de richting van het Britse pond uit naar aanstaande donderdag, wanneer de Bank of England met zijn rentebesluit naar buiten komt. De euro noteerde maandag op 0,9024 Brits pond.

In een verder rustige markt vielen wat Erdmann betreft de sterke stijging van de Mexicaanse peso op. "Het presidentsdebat van vannacht tussen Hilary Clinton en Donald Trump zorgde kennelijk voor de verwachting dat de achterstand van Trump niet kleiner is geworden en dat is een positief signaal voor de Mexicaanse munt", aldus Erdmann. De Amerikaanse dollar noteerde maandag 1,5 procent lager op 18,9885 Mexicaanse peso.

In China is de yuan te opzichte van de dollar 0,3 procent gedeprecieerd. De dollar won 0,4 procent en noteerde maandag 6,6988 yuan.

De euro tenslotte noteerde op 1,1177 dollar, waarbij het sentiment deze week voor de dollar relatief gunstig is. Woensdag worden de notulen van de meeste recente vergadering van de Federal Reserve bekendgemaakt.

Leren beleggen

Live koersen