Redactie ABM Financial News - Woensdag 21 september 2016, 13:36 uur

De dollar is woensdagochtend verder teruggelopen tot 101,70 yen, nadat de Amerikaanse munt eerder op de morgen nog rond 102,60 noteerde.

"De maatregelen van de Bank of Japan blijken niet afdoende effect te sorteren. Er is met de uitbreiding via een nieuw raamwerk nou niet bepaald de knuppel in het hoenderhok gegooid. Het is vooral yenkracht die zich aftekent", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

De Bank of Japan besloot om het lopende monetaire beleid ongewijzigd te houden, maar koos tevens voor een aanvullend beleid op obligatierendement en tienjaarsrente. "Dit leidt echter niet naar een koers voor de dollar van 120 yen, zoals Tokio graag wil", aldus Maartens.

Maartens verwacht dat de markt zich geheel concentreert op het rentebesluit van de Federal Reserve. "Daarbij kan het zo zijn dat de Fed, die vrijwel zeker geen rente verhoging bekendmaakt, wel zijn groeiramingen voor de lange termijn verlaagt. De zogeheten long term rate noteerde in de zomer van 2015 nog 4,25 procent. Nu staat deze op 3,75 procent", aldus Maartens.

De dollar noteerde woensdag op 101,88, terwijl de notering ten opzichte van andere valuta de afgelopen uren ongewijzigd bleef.

Leren beleggen

Live koersen