Redactie ABM Financial News - Woensdag 7 september 2016, 13:18 uur

Het mondiale passagiersvervoer is in juli in een hoger tempo gestegen dan een maand eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van brancheorganisatie IATA.

CEO Alexander de Juniac van IATA sprak van een sterkere vraag in juli, na een verzwakking in juni. "De vraag werd gestuwd door lagere prijzen ondersteund door lagere olieprijzen", aldus de topman, die voorheen topman bij Air France-KLM was.

De omzet gerekend naar passagiers per kilometer steeg in juli met 5,9 procent op jaarbasis. Dit was hoger dan de groei van 5,2 procent die over juni werd gemeten.

De capaciteit van de luchtvaartmaatschappijen steeg in juli met 6,0 procent, met een gemiddelde bezettingsgraad van 83,7 procent, 0,1 procentpunt minder dan het recordniveau in juli een jaar eerder.

Uit cijfers van IATA bleek dat luchtvaartmaatschappijen uit alle regio's groei boekten. De sterkste groei was er in het Midden-Oosten, met een stijging van 12,5 procent. Maatschappijen uit Europa zagen het passagiersverkeer met 3,4 procent stijgen.

Eerder deze week bleek uit cijfers van IATA dat het mondiale vrachtvervoer in juli met 5,0 procent op jaarbasis groeide, gerekend naar volume per kilometer.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney